';
side-area-logo

HAGYOMÁNYOS BOROK

Villányban a szőlőművelés és a borkészítés története már hosszú évszázadokra nyúlik vissza, korán felfedezték a legdélibb fekvésű borvidék adottságait. A legenda szerint Probus római császár a 3. évszázadban gyolcsba tekerve hozta el az első szőlődugványokat Itáliából.

Az 1800-as években már a tengerentúlra is eljutottak a villányi borok, amelyekről többen megjegyezték, hogy vetekednek a legjobb burgundi borokkal.

Sajnos a filoxéravész gátat vetett a fejlődésnek, ami Amerikából érkezve óriási károkat okozott egész Európában.

A kipusztult szőlőterületek újratelepítésében komoly erényei vannak Teleki Zsigmondnak, aki villányi születésű szőlőnemesítőként ellenálló alanyfajtákat kísérletezett ki, amelyek aztán az egész világon elterjedtek.

Családi borozónk és a Villányi Bormúzeum Teleki Zsigmond egykori présházában és pincéjében foglalnak helyet.

Célunk könnyed, fiatalos és friss borok készítése, amelyek közül mindenki talál kedvére valót.

FEHÉR CUVEÉ

Fehérbor

VILLÁNYI ROZÉ

Üde, élénk savakkal rendelkező friss rozébor.

PORTUGIESER

Könnyed, gyümölcsös száraz vörösbor.

CABERNET SAUVIGNON

Száraz, testes, gyümölcsös vörösbor.

SYRAH

Száraz, testes, fűszeres vörösbor.

CSETTINTŐS

Rajnai Rizling, édes.