Egyszer volt, hol nem volt… Hagyjuk a megszokott kezdéseket, kedves Borkedvelő, hiszen sem Mi, sem a kínálatunk nem átlagos.

Minden egy csodás napon kezdődött 2004-ben. (Persze az Ördög, a vénasszony és csodaszép lánya, na meg az Ördög heves vérmérséklete nélkül mi sem lennénk sehol, de ugye ez egy másik fejezet…)

A Gál Pince kis, családi vállalkozásként indult hódító útjára. A legmegfelelőbb helyet is megtaláltuk, ahol portékánkat a nagyközönség elé tárhatjuk. Mi más is lehetne jobb hely egy pincészetnek, mint a Villányi Borvidék lankái, azon belül is Villány Fő utcájának a pincesortól nem is messze eső kis zuga. Ideális, idilli, nyugodt, családias hangulat.

Ámde az idő múlásával szomorúan vettük észre, hogy annak ellenére, hogy a Fő utca forgatagától csupán pár lépésre találhatnak ránk a bor, eme csodálatos nedű kedvelői, mégis kevesebben térnek be Hozzánk, mint nagyobb, a Fő utcán lévő szomszédainkhoz.

Miközben töprengtünk azon, hogy milyen módon hívhatnánk fel a Vendégek figyelmét – igen, Kedves Borkedvelő, a Tiédet is – magunkra, segítségünkre sietett a véletlen. Régi, családi kincsek pakolása közben ugyanis kezünkbe akadt dédnagymamánk receptes füzete. Mint tudjuk a nagymamák, dédnagymamák receptes könyvecskéi rengeteg csuda dolgot rejtenek

Ez a kis könyv is megannyi varázslatos receptet rejtett, ám volt egy recept, melyet örömmel próbáltunk ki, mégpedig egy különleges fűszerbor receptje. Így született meg az ötlet: készítsünk saját ürmösbort. Ez egy Hungaricumnak számító, több száz éves múltra visszatekintő, régi, magyar termék. Dédanyáink korában ugyanis minden háznál -, ahol legalább néhány sor szőlőt műveltek – készült ilyen különlegesség, a kertek végén, erdő szélén fellelhető gyógynövények felhasználásával. Minden családnak saját receptje volt erre a borra, mely fűszerességével, édes-kesernyés ízével a jó beszélgetések és a kemény munka elmaradhatatlan kelléke volt.

Így hát először erre a hagyományra alapozva saját recepteket találtunk ki, amelyek alapját fehér- és vörösborok jelentették.

Az első receptúra Vendégek felől érkező pozitív fogadtatásának köszönhetően merítettük a bátorságot újabb receptkompozíciók megkomponálására, így évről évre egy-egy újabb íz világotvezettünk be kínálatunkba. Hagyományos borkínálatunk minimálisra szűkült, viszont finomabbnál finomabb és különlegesebbnél különlegesebb borokat kóstolhatsz nálunk, vagy akár otthon is szervírozhatod.