Az ördög szántotta hegy legendája

Élt valamikor egy vén boszorkány Nagyharsány falujában, a hegy tövében, akinek volt egy gyönyörűséges leánya, Harka. Szeme csillogott, mint a gyémánt, aláomló dús haja olyan tüneményesen selymes volt, mint az esthajnali pára, szép ívű, piros száját pedig csak a hajnalban nyíló rózsabimbóhoz lehetett hasonlítani.

tovább


Pincemese

Egyszer volt, hol nem volt… Hagyjuk a megszokott kezdéseket, kedves Borkedvelő, hiszen sem Mi, sem a kínálatunk nem átlagos. Minden egy csodás napon kezdődött 2004-ben. (Persze az Ördög, a vénasszony és csodaszép lánya, na meg az Ördög heves vérmérséklete nélkül mi sem lennénk sehol, de ugye ez egy másik fejezet…)

tovább


Villány Története

Villány ősidők óta lakott település. Először a kelták, majd a rómaiak és a rácok lakták e vidéket. A Villányi hegység kelet-nyugati elhúzódó fekvése következtében déli kitettségű. Klímájában mediterrán hatás érvényesül, aminek köszönhetően évi 2000 óra fölött van a vegetációs időszakban a napsütéses órák száma, ugyanakkor az Atlanti óceán és a kontinentális éghajlat is elő-elő fordul.

tovább