MANNAGYÁR - CsokoládéMannagyárunkban kizárólag a legjobb minőségű, belga csokoládéval dolgozunk, amit magvakkal, aszalt gyümölcsökkel és saját lekvárjainkkal teszünk még finomabbá, hogy tökéletes harmóniába kerüljenek Borkohónk különlegességeivel. Ám mielőtt rátérnénk termékeink bemutatására, idézzük fel ennek a sokak által kedvelt édességnek a történetét!

A csokoládét már a maják is ismerték, ők ital formájában fogyasztották (xocotlatl), amit chilivel, fahéjjal, ánizzsal és egyéb fűszerekkel ízesítettek. Az Azték Birodalom uralkodója, Montezuma napi 50 kupával is megivott a mágikus erejűnek tartott italból, amit az istenek eledelének is neveztek. Európába a 16. században − az Azték Birodalmat meghódító − spanyol Cortés által jutott el a csokoládé, ahol már vaníliával és cukorral ízesítve fogyasztották a kiváltságosok. Az általunk is ismert édességre egészen 1828-ig kellett várni, mikor Joseph Fry felfedezte, hogy a kakaóvajat ki lehet préselni az őrölt kakaóbabból, majd a kakaóporral újra összekeverve elkészült az első tömbcsokoládé, ami egyre szélesebb rétegek számára vált elérhetővé.

Az mellett, hogy ínycsiklandóan finom, tudományos kutatások több pozitív tulajdonságot is igazoltak a csokoládéval kapcsolatban, például javítja a memóriát, élénkítő hatású, antioxidánsokban gazdag. Csupa olyan dolog, amivel felhatalmazást kapunk egy kis bűnbeesésre a lelkiismeretünkkel szemben, mindemellett mosolygós pillanatokat szerez nekünk és a szeretteinknek is.

Ismerd meg további mannatermékeinket:
Lekvár
Szörp
Borkocsonya