MANNAGYÁR - Borkocsonya


Normál körülmények között 10-30 év alatt szoktak az aszús borok bekocsonyásodni. A borból a víztartalom elpárolog, így nagy mennyiségű alkoholtartalom és a bor eszenciája marad vissza. Nálunk ez a folyamat fel van gyorsítva. Egy üveg fél liter bort tartalmaz. Alacsony hőmérsékleten, több órán keresztül mesterségesen párologtatjuk el a bor víztartalmát, s így az alkohol nagy része is elpárolog. Ezáltal visszamarad egy méz állagú, a bor tömény zamatát tartalmazó eszencia, amit szőlőszemekkel kocsonyásítunk be. Fogyasztását ajánljuk süteményekhez, desszertekhez, palacsintákhoz, olyan ételekhez, melyekhez aszús borok illenek, például érett sajtokhoz (camembert, kékpenészes), szárnyasokhoz, vadakhoz. Pár százalék alkoholt tartalmaz (diannás cukorka erősségű), gyermekek is ehetik.


Ismerd meg további mannatermékeinket:
Csokoládé
Lekvár
Szörp